mandag den 5. maj 2008

RUGBRØD

Hej Alle skønne menesker med tilknytning til Nordvest Bevæger sig.

Tak for en hyggelig dag og tak for godt initiativ af Ole og Anne.

Ulf skal også lige have en hilsen for nogle gode billeder.

Her er så opskriften på det hjemmelavde rugbrød:

700 g knækkede hvedekerner
1 Porter
1 pilsner
1 dl kærnemælk
1 dl sirup
2 dl hørfrø
2 dl solsikkefrø
salt
400 g surdej (den får i af mig)
½ l vand
500 g rugmel
200 g hvedmel

Der udover kan man supplere med div krydderrier bla. rosmarin, timian, herbes de provence, kommen, spids kommen.

Det hele røres sammen og der tages 400 g fra som kan stå op til ½ år i køleskab. Jeg bruger min surdej en gang om ugen, den lugter let syrlig.

Fordel dejen i 2 rugbrødsforme, læg film over og stil lunt i ca 12 timer.

Bag dem i 1½ time ved 170 grader.

Godfornøjelse

Jørgen

Ingen kommentarer: